Specialismen

Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten, waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. In het dagelijks leven wordt er soms veel van het lichaam gevraagd. Bewegen en belasten zonder pijn lijkt soms zo vanzelfsprekend. Niets is minder waar. Wij als fysiotherapeuten adviseren, begeleiden en/of behandelen bij stoornissen in houding en beweging.

 

Tijdens een eerste gesprek stellen wij u vragen om achter de oorzaak van uw klachten te komen. Aanvullend volgt een bewegingsonderzoek en stellen we een fysiotherapeutische diagnose, en vervolgens stellen we in overleg met u het behandelplan op. Daarbij bekijken we uw klachten in de totale samenhang en balans van met elkaar samenwerkende spier- en gewrichtsketens, houdings- en bewegingsgewoontes en ook het voorkomen van terugval.

Oefentherapie

Toegepast om het lichaam soepeler en belastbaarder te maken én te houden. Kortom: om uw lichaam weer in balans te brengen en zo te voorkomen dat u opnieuw last krijgt.

We laten deze oefeningen zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie, zodat u ze makkelijk tussendoor thuis en op uw werk kunt toepassen.

Ook uw houding tijdens activiteiten in uw dagelijks leven komt aan bod.

Manuele therapie Mulligan

Toegepast bij alle gewrichts-, spier- en peesklachten.

Hierbij gaan we ervan uit dat een gewricht niet goed functioneert als het niet goed “in de scharnieren hangt”. Door de goede stand te herstellen met behulp van pijnloze manuele technieken in combinatie met uw eigen actieve beweging, evt. ondersteund door tape, krijgt het gewricht weer snel zijn natuurlijke bewegingsvrijheid terug en verdwijnt direct de pijn.

Deze technieken blijken zeer succesvol bij klachten in het hele lichaam, zowel acute klachten, zoals sportblessures door verdraaiing of verstapping, als al langer bestaande klachten, zoals artrose, overbelastings-, rug-, nek-schouder-klachten, tenniselleboog en hoofdpijn.

Gezien het enorme succes dat wij ervaren met deze methode hebben wij dit als standaard ingevoerd in onze praktijk.

Bekkentherapie


Toegepast bij bekkeninstabiliteit; ook hierbij kijk ik naar het grotere geheel, dus naar de beweeglijkheid en spierkracht in de hele bewegingsketen en is er behalve stabiliteitstraining ook aandacht voor uw houding bij al uw  activiteiten.

Ook voor mensen met incontinentie-klachten of een gevoelige blaas.

Haptonomie

Toegepast bij spanningsklachten en pijn.

Vaak negeren we ons gevoel omdat we geleerd hebben vooral naar ons verstand te luisteren. Zo kunt u bijv. verkrampt zitten werken door hoge werkdruk of een onprettige werksfeer; of door niet-geuite emoties verkeerd gaan ademhalen of slecht slapen. En door gespannenheid of vermoeidheid wordt uw lichaam kwetsbaarder voor overbelasting en blessures.

Door middel van aanraking/ contact, ervaringsoefeningen en gesprek help ik om u bewust te worden van de invloeden op uw

welbevinden en gezondere gewoontes te ontwikkelen.

U leert te ontspannen voor het slapen (ter bevordering van uw nachtrust) en overdag. Ook leert u opkomende spanning eerder te herkennen, waardoor u deze sneller kunt verminderen.

Massage en tapen

Massage/ bindweefselmassage, zo nodig aangevuld met tapen, om spieren te ontspannen en de vicieuze cirkel van pijn en verkramping te doorbreken en om alle weefsels goed langs elkaar te laten glijden tijdens het bewegen.